Avrupa’da yaşayan göçmen emekçilerin sesi yasanacakdunya.net » Kürt açılımı bahane…

Kürt açılımı bahane…

Kürt açılımı bahane amaç Kürt ulusal hareketini tasfiye etmektir.

İsviçre’nin Zürih kentinde Kürt derneklerinin organize ettiği yürüyüşte, Kürt sorununda kalıcı çözüm ve barış konusunda Türk hükümetinden samimi olunması çağrısı yapıldı.

Alınteri gazetesi okurları, İsviçre Kürt Dernekleri , İsviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu , Partizan, Halkevi derneğinin de destek verdiği eylemde, 700’ü aşkın kişi katıldı.

Helvetiaplatz’da bir araya gelen kalabalığın yürüyüşe geçmesi ile eylem başladı. Kitle yol boyunca Almanca Türkce okunan bildirilerin yanisira, “Türk Ordusu Kürdistan’dan defol”, “Yaşasın Gerilla”, “Terörist Türkiye” sloganları Almanca ve Türkce atildi.

Eylemde (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) ATİK tarafından hazırlanan, “ Aldatmaca ve Oyunlara Son Kürt Ulusuna Özgürlük” başlıklı bildirilerde Kürt halkının barış girişimlerine desteklerini dile getirdiler.

Öte yandan Türk Hükümeti’nin elli bin insanın ölümünden devlet politikalarının sorumlu olduğu belirtildi. Demokratik açılım ismi ile başlatılan sürecin inkar ve imha politikalarını gizlemeye yönelik olduğu açıklanırken, Türk Hükümeti PKK’nin barış adımlarına karşı samimi olunmaya çağırıldı.

İki saat süren eylem Helvetiaplatz Meydanında yapılan Halaylarla sonlandirildi.
Eylemde okunan bildiride ;

MGK nin da destegi ile Çözüm yolu olarak sunulan, toplumun bütün katmanlari ile görüşme , öneri ve katkılarini alma girişimleri başta Kürt ulusu olmak üzere ve Türkiyenin çeşitli milliyetlerinden işçi sınıfına ve halklarına karşı katliam-baskı-işkence uygulamalarını gizlemeye çalışan 30 yıldır süren savaşta, 50.000 insan kaybının suçlusu ve sorumlusu TC nin devlet politikalari olduğunu, inkar ve imha siyasetinin kitlesel desteğinin yeniden tesisi için atılan adımlar olduğu görülmelidir.

Kürt ulusunu Çözüm adı altında inkar , imha ve asimialasyonlarını devam ettirmekle beraber kimlik hakkının reddi olarak sürdürülmektedir…

Sorunun tek çözüm yolu, Kürt ulusunun kendi kaderini tayin etme hakkıdır…

YD: Haberler

Comments

No Comments

Leave a reply