Avrupa’da yaşayan göçmen emekçilerin sesi yasanacakdunya.net » Kürtler Paris’te sokaktaydı
Posted: Kasım 6th, 2011, by

Kürtler Paris’te sokaktaydı

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nin kapatılması kararı protesto edildi. Repuplique meydanında toplanan ikibin kişilik kitle Chatlet’ye kadar yürüdü.

“Derneğime dokunma” dövizlerinin ve Öcalan posterlerinin açıldığı eylemde Paris Ceza Mahkemesi’nin 2 Kasım’da açıkladığı 17 Kürt politikacı hakkında 4 yıla kadar varan ceza ve Kürt derneğini kapatma kararına tepki dile geldi.

Yürüyüş Türk faşistlerin saldırı hazırlıkları olduğu duyumu alındığından gergindi. Cahatlet’ye girildiği sırada Fransızların toplandığı bir noktada, bunların faşistler olduğu sanılmasıyla öfke yüklü gençler galeyana geldi. Kitle zor sakinleştirildi. Zaten faşistler her defasında burunlarına yumruk yediğinden saldırı girişimi cesaretinde bulunamadıkları gibi ortada da görünmediler.

Yapılan konuşmalarda derneğin kapatılması kararı kınandı. Bu karara itiraz edileceği açıklandı. Sarkozy Kürt‘lere karşı yürütülen saldırılarda Türkiye ile yapılan işbirliğine son vermeye çağırıldı. AB ülkelerinin AKP hükümetinin “savaş ve insanlık suçları” karşısında sessizliğini bozması istendi.

Yürüyüşe TİKB, MLKP, TKP-ML, MKP taraftarlarıda katılarak destek verdi.