Merhaba! Bugün burun ile ilgili deyimleri keşfediyoruz. Türkçe’de sıkça kullanılan bu deyimlerin ne anlama geldiğini ve nereden geldiğini öğreneceksiniz. Bazıları oldukça komik, bazıları ise kaşındırıcı olabilir. Ancak hepsi dilimize hoş bir renk katmaktadır. Burunla ilgili alışkanlıklarımız ve kültürümüz hakkında da fikir sahibi olacaksınız. Haydi başlayalım!
“Burnundan kıl aldırmamak.” – Mehmet Akif Ersoy
burun deyimleri. Deyimler sözlüğümüzde bulunan, burun ile ilgili, içinde burun kelimesi geçen, burun kavramını barındıran, sizler için seçilmiş ve hazırlanmış deyimlerin listesi aşağıdadır.
“Burnu havada olmak.” – Ahmet Haşim
Burun İle İlgili Deyimler ve Anlamları. 1) dayak sonucunda yüz yara bere içinde kalmak; 2) yüzde aşırı öfke, üzüntü, yorgunluk vb. durumların izleri görünmek. ölümle …
“Burnunu sokacak delik aramak.” – Şinasi
İçinde "burun" kelimesi geçen deyimler ve açıklamaları: Burun buruna: Birbirine pek yakın ve yüz yüze. Burun buruna gelmek: …
“Burnunu sürtmek.” – Halit Ziya Uşaklıgil
En sık kullanılan burun ile ilgili deyimler ve anlamları şu şekildedir: Ağzı burnu birbirine karışmak: 1. Dayak, hastalık gibi durumlardan ötürü yüzü yara bere içinde …
“Burnundan düşmek.” – Ahmet Hamdi Tanpınar
“Burnunu kırmak.” – Orhan Kemal
"Burun" ile ilgili deyimler Süz Çiçeği burnunda Çiçeği burnunda deyimi; Çok taze, yeni koparılmış anlamında kullanılır. DAHA FAZLA OKU Tazelik Burun, Çiçek, Çok taze …
“Burnundan fitil fitil getirmek.” – Reşat Nuri Güntekin
Burun ile ilgili deyimler ve anlamları. İçinde ve anlamında burun kelimesi geçen deyimler hangileridir? Burunla ilgili deyim sözler nelerdir? Deyim : Burun yapmak Üstünlük …
“Burnunu sokmak.” – Namık Kemal
Deyimler sözlüğümüzde bulunan, burun ile ilgili, içinde burun kelimesi geçen, burun kavramını barındıran, sizler için seçilmiş ve hazırlanmış deyimlerin listesi aşağıdadır. …
“Burnundan soluyarak.” – Yakup Kadri Karaosmanoğlu
profile. cheeseburger. Merhaba. Burun beş duyu organımızdan biridir. Koku alma işlevini görür. Her işe burnunu sokmak: Bilmediği konularda dahi yapılan işlere …
“Burnu büyük olmak.” – Sabahattin Ali
“Burnundan gelmek.” – Peyami Safa
“Burnunu kırmak istemek.” – Samim Kocagöz
“Burnundan düşmemek.” – Attila İlhan
“Burnunu sokmadan önce düşünmek.” – Refik Halit Karay
“Burnundan kıl aldırmamak.” – Mehmet Emin Yurdakul
“Burnunu yere sokmak.” – Haldun Taner
“Burnunu kırmakla tehdit etmek.” – Tarık Buğra
“Burnu havada olanın ayakları yere basmaz.” – Ömer Seyfettin
“Burnunu yere sokmak için.” – Kemal Tahir
“Burnundan soluyarak yaşamak.” – Ahmet Ümit.
Bu yazıda burunla ilgili kullanılan deyimleri inceledik. Burun, insan bedeninde hem işlevsel hem de estetik açıdan önemli bir organdır. Türkçe dilinin zengin deyimlerinden biri olan burunla ilgili deyimler, dilimizin kültürel zenginliğini yansıtır. Bu deyimleri kullanarak konuşmalarımızı daha renkli ve etkili hale getirebiliriz. Siz de burunla ilgili deyimler hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam edin.